Ingyenes kiszállítás
mindenre | Lejár:

00:00:00

Ingyenes kiszállítás mindenre

Lejár:

00:00:00
365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Ingyenes standard szállítás az összes rendelésre-
Kapcsolat

Az Aeris használati útmutatója

Instrukciók

  1. Óramutató
  2. Kronográf perc altárcsa
  3. Percmutató
  4. D gomb
  5. Korona
  6. Korona - első kattanás
  7. Korona - második kattanás
  8. E gomb
  9. Dátumablak
  10. Másodperc altárcsa
  11. Kronográf másodpercmutató

Az idő beállítása: Állítsd a koronát a 6. pozícióba és fordítsd el. Ha a koronát úgy állítod a 6. pozícióba, hogy közben megy a kronográf, a kronográf mutatók tovább mozognak. Ez normális.

Dátum beállítása: Állítsd a koronát a 6. pozícióba és forgasd az óramutató járásával ellentétes irányba. Ha a dátumot 21:00 és 03:00 óra között állítod be, lehet, hogy az elkövetkező napban nem változik.

Idő mérése a kronográffal: A kronográf a D gombbal indítható és állítható meg. Az E gomb megnyomásával a kronográf visszaállítható és a kronográf másodperc-, perc- és óramutatója visszaáll 0-ra.

Kronográf visszaállítása (beleértve az elem cserélése után): Ezt az eljárást akkor kell elvégezni, ha a kronográf másodpercmutatója nem áll vissza 0-ra a kronográf visszaállításakor, beleértve az elemcserét is. Húzd ki a koronát a 8. pozícióba. Nyomd meg a D gombot a kronográf másodpercmutatójának 0-ra állításához. A kronográf mutatója a D gomb folyamatos lenyomva tartásával gyorsan előretolható. A mutató nullára állítása után állítsd vissza a koronát a normál helyzetbe. Ne nyomd vissza a koronát normál helyzetbe, amíg a kronográf másodpercmutató mozog. Megáll, amikor a korona visszakerül normál helyzetbe és az aktuális helyzetét 0-nak ismeri fel.

Specifikáció

  • Óramű: Seiko VK61 kvarc
  • Vízállóság: 10 ATM / 100 méter
  • Funkciók: kronográf, dátum
  • Elem: SR936SW
  • Kristály: duplán ívelt ásványi üveg, tükröződésgátló bevonattal
  • Óratok anyaga: sárgaréz, szálcsiszolt
  • Óraszíj anyaga: valódi bőr óraszíj
  • Nikkel-mentes: igen
  • Maximum csuklóméret: 18 cm
  • Minimum csuklóméret: 13 cm
  • Óraszíj szélessége: 18 mm
  • Óratok átmérője: 42 mm
  • Számlap átmérője: 34 mm
  • Óratok vastagsága: 14 mm
  • Korona magassága: 3 mm
  • Tokfül szélessége: 20 mm
  • Magasság: 51 mm
  • Súly: 76 g

HOGYAN ÁPOLD KARÓRÁDAT

VÍZÁLLÓSÁG

A legtöbb óra rendelkezik valamilyen szintű vízállósággal. Ha az órád nem vízálló, akkor lehet, hogy elbírja a kisebb fröccsenéseket, de ne kockáztass. Ha bőrszíjjal rendelkezik, ne tedd vízbe.

1 ATM / 10 méter Ez az óra nem áll ellen a vízzel való érintkezésnek.

1 ATM / 10 méter Ez az óra nem áll ellen a vízzel való érintkezésnek.

3 ATM / 30 méter Ez az óra könnyedén megbirkózik az esővel és a fröccsenő vízzel.

3 ATM / 30 méter Ez az óra könnyedén megbirkózik az esővel és a fröccsenő vízzel.

5 ATM / 50 méter Ez az óra biztonságosan viselhető zuhanyzás vagy úszás közben.

5 ATM / 50 méter Ez az óra biztonságosan viselhető zuhanyzás vagy úszás közben.

10 ATM / 100 méter Ez az óra elég vízálló a sznorkelezéshez.

10 ATM / 100 méter Ez az óra elég vízálló a sznorkelezéshez.

20+ ATM / 200+ méter Ez az óra biztonságos bármilyen víz alatti tevékenységhez, például a búvárkodáshoz.

20+ ATM / 200+ méter Ez az óra biztonságos bármilyen víz alatti tevékenységhez, például a búvárkodáshoz.

Hogyan tisztítsd meg az óratokod

  • Ne mozgasd meg a koronát, és ne nyomd meg a gombokat, ha az órád vízzel érintkezik, mert így víz kerülhet az óratokba.
  • Ha az órád nem vízálló, mártogass egy vattapamacsot egy tál meleg vízbe, amelybe egy-két csepp kézmosót tettél. Nyomd össze a vattapamacs végét, hogy eltávolítsd a víz nagy részét, és óvatosan dörzsöld át a tokot.
  • Ha az órád vízálló, áztass egy puha kendőt egy tál meleg vízbe, amelyhez két csepp enyhe mosogatószert adtál. Csavard ki a víz nagy részét a rongyból, és óvatosan dörzsöld meg vele a tokot.

Hogyan kell tisztítani a bőr óraszíjat

Ökölszabályként elmondható, hogy a valódi bőrnek nem szabad vizesnek lennie. Ez magában foglalja az izzadságot és a testedből a nap folyamán elpárolgó nedvességet is, ezért azt javasoljuk, hogy ne viseld bőrszíjas órád minden nap, és mindig vedd le, amikor lefekszel aludni. 1. Ha meg kell tisztítanod a bőrszíjat, vedd ki a tokból, és dörzsöld le egy tiszta, száraz ronggyal. 2. Egy puha ronggyal vigyél fel bőrtisztító és bőrkondicionáló krémet, majd finoman masszírozd be a bőrbe. 3. Befejezésül töröld át egy tiszta ronggyal, hogy megakadályozd a foltosodást, és hagyd a szíjakat egy éjszakán át levegőn száradni. Ne viseld olyan szorosan, hogy a szíjat hátrafelé kelljen hajlítania, ha ki akarod csatolni az órát, mert ez tartósan eldeformálhatja a bőrt.

Hogyan ápold a karórád

  • Tárold az órád sötét, száraz helyen, hogy elkerüld a korróziót és a számlap elszíneződését.
  • A kvarcórák elemét mindig cseréld ki, amint lemerül. Idővel az üres elem szivárogni kezdhet, ami károsíthatja az óraművet.
  • A mechanikus órákat évente legalább két napot használd, hogy megakadályozd a fogaskerekek beragadását.
  • 3 évente nézesd meg az órád egy szervizben.

ÁLTALÁNOS ÁPOLÁS

Ökölszabály: Győződj meg róla, hogy az órád az utolsó dolog, amit felveszel, és az első, amit leveszel. - Vedd le az órát, és tárold biztonságosan, mielőtt olyan tevékenységet folytatsz, amely károsíthatja azt. - Vedd le az órát minden olyan tevékenység előtt, amely izzadással járhat. - Vedd le, mielőtt lezuhanyoznál, fürödnél vagy úszni mennél. - Vedd le főzés vagy takarítás előtt. - Vedd le lefekvés előtt. - Ne tedd ki órád vegyi anyagoknak, például kölninek, naptejnek, parfümnek, klórnak, hajzselének stb., mivel ezek elszínezhetik vagy elhalványíthatják a felületét. - Igyekezz órád külön, puha tokban tárolni, hogy elkerüld a karcolódást. - Ha az órádon zár vagy kapocs van, zárd be, hogy ne tekeredjen össze. - Tárold órád száraz, sötét helyen, és kerüld a hőingadozást.

Hogyan lehet eltávolítani egy óraszíjat és kicserélni egy újra

Az óraszíj eltávolításához és cseréjéhez a következőkre lesz szükséged:

  • Az óra
  • A csere óraszíj
  • Egy puha felület, például egy rongy, póló vagy egérpad

Szükséged lehet még:

  • Egy rugós rúdszerszámra
  • Vagy egy éles, hegyes tárgyra

HOGYAN TÁVOLÍTSD EL AZ ÓRASZÍJAT

  1. Helyezd az órát puha felületre. Ez megakadályozza, hogy megkarcolódjon vagy megsérüljön.

  2. Ha az órád alján gyorskioldós peckek vannak, nyomd befelé a kis kart a szíj kioldásához.

  1. Ha az órád fúrt fülekkel rendelkezik - a füleken lévő kis lyukak, amelyek az óra fő tokjából nyúlnak ki - akkor egy éles, hegyes tárggyal nyomd be a rugós rudat, és old ki a szíjat. Vigyázz, hogy a rugós rúd ne csússzon ki a szíjból és ne vesszen el.
  1. Ha az óraszíj egyikkel sem rendelkezik, használj rugós rúdszerszámot. Ez egy kis, V-hegyű szerszám. Használd a rugós rúd összenyomásához a szíj alján, jobb oldalon, a fülek között. A szerszámmal nyomd lefelé a rugós rudat, hogy a szíj kioldódjon.

HOGYAN CSERÉLD LE AZ ÓRASZÍJAT

Először is ellenőrizd új karórád tokfül szélességét, hogy az 20 mm-e. Megtalálod összes óraszíjunkat itt. A szűrők segítségével válaszd ki a megfelelő szélességet, hogy lásd karórádhoz tartozó választékunk.

Ha a csere óraszíj rendelkezik gyorskioldós peckekkel, nyomd befelé az apró rudat, és helyezd a helyére a fülek közé. Érezni fogod, hogy "beakad" a helyére.

Ha az új szíj nem rendelkezik gyorskioldós peckekkel, használd ismét a rugós rúdszerszámot. Helyezd a pecek egyik végét a helyére, majd a szerszámmal nyomd össze a rugós rudat, miközben a helyére illeszted. Érezni fogod, hogy a szíj a helyére "akad".

Ne feledd, hogy ne siess, és legyél óvatos, hogy ne karcold meg a füleket, és ne sértsd meg az új óraszíjat.

Hibaelhárítás és GYIK

Ha vigyázol az órádra, és megfelelően tárolod, akkor évekig élvezheted az időmérés pontosságát. De még a lehető legjobb gondoskodás mellett is előfordulhat, hogy az órád időről időre extra figyelmet igényel.

Tekintsd meg itt az órákkal kapcsolatos gyakori problémákat. Ha nem találod, amit keresel, nagyszerű ügyfélszolgálati csapatunk csak egy telefonhívásnyira van tőled.

2 ÉV GARANCIA

Ahhoz, hogy az órára vonatkozó garancia érvényben maradjon, ne tedd ki az órát a névleges határértéket meghaladó vízmélységnek, és mindenképpen őrizd meg a számlát.

Egyéb kategóriák

Azt gondoltad, hogy csak karórákat árulunk? 6 000+ termékünk van, több, mint 21 kategóriában. Fedezz fel párat idelent.